23
Ιαν

Ποιος σταθμός του ΜΕΤΡΟ θα είναι κλειστός την Τρίτη και την Τετάρτη

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία News Room

Κλειστός θα παραμείνει το επόμενο διήμερο ένας σταθμός του ΜΕΤΡΟ για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 θα κλείσει ο σταθμός «Μοναστηράκι» της γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι συρμοί θα διέρχονται από τον παραπάνω σταθμό χωρίς στάση, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά ο σταθμός «Μοναστηράκι» της γραμμής 3 του Μετρό.

Οι μετεπιβιβάσεις μεταξύ των τριών γραμμών του Μετρό θα γίνονται στους σταθμούς «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Αττική».

 

 

Πηγή: www.new247.gr

Διαβάστε περισσότερα...
23
Ιαν

Ακυρα τα απολυτήρια 17 ιδιωτικών σχολείων

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία News Room

Οι τίτλοι 17 ιδιωτικών σχολείων κηρύσσονται άκυροι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο.

Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο Δημόσιο.

Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι δύο στην Αρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α’ και Β’ Κύκλου των συγκεκριμένων ιδιωτικών ΤΕΕ και ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

 

Πηγή: www.in.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Στανισλάβ Οσάτσι τονίζει ότι πρέπει να ληφθεί πλήρως υπόψη η ελληνοκυπριακή θέση για κατάργηση των εγγυήσεων

Πρέπει να ληφθεί «υπόψη πλήρως η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγκαιότητα κατάργησης του θεσμού των εγγυήσεων», δηλώνει ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, ο οποίος τονίζει την ετοιμότητα της Μόσχας να εμπλακεί ενεργά για την επίλυση του Κυπριακού.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Οσάτσι αναφέρει ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία ποτέ δεν ήταν αμέτοχος παρατηρητής» και προειδοποιεί ότι οι προσπάθειες για καθορισμό τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων για τη διευθέτηση του Κυπριακού θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις συνομιλίες σε αδιέξοδο.

«Η επιβολή έτοιμων συνταγών για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος υπέρ των γεωπολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε είναι ικανή να βλάψει την ειρηνική διαδικασία στην Κύπρο», όπως αποδείχθηκε με τη «θλιβερή τύχη» που είχε το σχέδιο Ανάν, προσθέτει. Σύμφωνα με τον κ. Οσάτσι, η Μόσχα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει μια μορφή διευθέτησης του Κυπριακού «με την οποία θα είναι σύμφωνοι οι ίδιοι οι Κύπριοι από μόνοι τους».

Όσον αφορά τη διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη ο πρέσβης της Ρωσίας παρατηρεί ότι «δυστυχώς τα θέματα-κλειδιά της κυπριακής διευθέτησης παρέμειναν προς το παρόν άλυτα», συμπληρώνει όμως ότι «δεν εγκαταλείπουμε τις ελπίδες για περαιτέρω σμίκρυνση μεταξύ των θέσεων» των δύο πλευρών. Επισημαίνει ότι σταθερή βάση για μια ειρηνική διευθέτηση στην Κύπρο θα μπορούσαν να είναι οι εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ).


Πηγή: www.protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές

Δεν γνωρίζω για μισθούς των 200 ευρώ, δεν τεκμηριώνεται, αντίθετα γνωρίζω πως η ανεργία μειώνεται και πως έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη υποστήριξε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει θέμα αφορολόγητου, ανασκευάζοντας πλήρως όσα είχε δηλώσει χθες κατά την διάρκεια επίσκεψής του στα Τρίκαλα.

Εκεί ο υπουργός είχε αφήσει «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου του αφορολόγητου στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς είχε δηλώσει πως «προσπαθούμε να κρατήσουμε το όριο που υπάρχει τώρα, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα για το 2019, δεν υπάρχει θέμα μείωσης αφορολόγητου, υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κύριος Παπαδημητρίου μιλώντας στον Ant1 και διευκρίνισε: «αυτό που βγήκε δεν ήταν αυτό που ήθελε να βγει, δεν χρησιμοποίησα σωστές εκφράσεις».

Η κυβέρνηση έχει μια πάγια θέση στο ζήτημα, αλλά δεν έχω δει την επιστολή Τσακαλώτου και δεν ξέρω ποιο θα είναι το περιεχόμενό της, πρόσθεσε ακόμα ο κύριος Παπαδημητρίου.

Δεν τεκμηριώνεται αυτό που μου λέτε πως υπάρχουν μισθοί των 200 ευρώ, δεν τα έχω αυτά τα στοιχεία, υποστήριξε ακόμα ο υπουργός Οικονομίας που αντέτεινε πως αυτό που βλέπει είναι πως η ανεργία έχει μειωθεί, πως υπάρχει ανάπτυξη που ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του 2016, όταν άρχισε η αλλαγή του ρυθμού και πως προβλέπεται ανάπτυξη για το 2017 στο 2,8%.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιβάλλον ώστε να μειώσει την φορολογία, κατέληξε ο κύριος Παπαδημητρίου.

Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Πηγή: www.protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...
19
Ιαν

Ιταλία: Για «αρκετούς νεκρούς» σε ξενοδοχείο μετά το σεισμό μιλούν τα ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία News Room

Οι διασώστες στην ιταλική Φαριντόλα, η οποία επλήγη από τον σερί σεισμών άνω των 5 βαθμών την Τετάρτη, μιλούν για «αρκετούς νεκρούς» σε ξενοδοχείο που θάφτηκε στο χιόνι εξαιτίας χιονοστοιβάδας που προκάλεσε ο Εγκέλαδος.

Το ξενοδοχείο Rigopiano βρισκόταν στο βουνό Γκραν Σάσο της περιφέρειας Αμπρούτσο, μίας από τις τρεις που επλήγη από τις απανωτές σεισμικές δονήσεις. Η περιοχή αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, στην οποία προστέθηκαν την Τετάρτη τα ρίχτερ.

Το πρωί της Πέμπτης, αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ από τις ομάδες διάσωσης στο Γκραν Σάσο μιλούσαν για «αρκετούς νεκρούς» που εντοπίστηκαν στο Rigopiano. Ο αριθμός τους ακόμη δεν είναι επίσημα διαπιστωμένος.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποστηρίζουν, όπως εκείνες που επικαλείται το πρακτορείο Ansa, πως στο ξενοδοχείο διέμεναν 22 πελάτες ενώ άλλες αναφορές ανεβάζουν σε 30 τα θύματα.

 

Πηγή: www.in.gr 

Διαβάστε περισσότερα...
19
Ιαν

Με στρατιωτική επέμβαση απειλούν την Γκάμπια Νιγηρία, Γκάνα και Σενεγάλη

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία News Room

Κλιμακώνεται η κρίση στην Γκάμπια, με τον πρόεδρο που έχασε στις εκλογές να αρνείται να αποχωρήσει: H Σενεγάλη, η Νιγηρία και η Γκάνα έχουν θέσει σε ετοιμότητα στρατιωτικές τους δυνάμεις για να επέμβουν αν ο Γιαγία Τζαμέχ δεν παραιτηθεί για να παραδώσει την εξουσία στον νικητή των εκλογών, Αντάμα Μπάροου.

Παράλληλα, η Μαυριτανία έχει αναλάβει διπλωματική διαμεσολάβηση για επίλυση της κρίσης και αποχώρηση του Τζαμέχ, η κυβέρνηση του οποίου έχει ουσιαστικά καταρρεύσει.

Την ίδια στιγμή, ξένοι υπήκοοι συρρέουν στο αεροδρόμιο της Γκάμπια εγκαταλείποντας τη χώρα ενώ κάτοικοι έχουν αρχίσει να προσπαθούν να διαφεύγουν στη Σενεγάλη.

Στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου στην Γκάμπια, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αντάμα Μπάροου είχε επικρατήσει έναντι του Τζαμέχ, ο οποίος κυβερνούσε από το 1994 (έχοντας αρχικά καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα).

Ο Τζαμέχ αρνείτο αρχικά να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, ενδιάμεσα άλλαξε στάση και είπε πως θα αποχωρούσε αλλά στη συνέχεια έκανε ξανά στροφή και είπε πως δεν θα παρέδιδε την εξουσία, προσφεύγοντας δικαστικά εναντίον του εκλογικού αποτελέσματος (σε ένα Ανώτατο Δικαστήριο που δεν έχει καν μέλη).

Κανονικά, ο Μπάροου θα πρέπει να ορκιστεί πρόεδρος την Πέμπτη αλλά ο Τζαμέχ έχει εμποδίσει την διαδικασία. Ο Μπάροου βρισκόταν το πρωί της Πέμπτης στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει για ομαλή αλλαγή εξουσίας και την Τετάρτη είχε βρεθεί στην πρωτεύουσα της Γκάμπια, Μπανζούλ, για να συνομιλήσει με τον Τζαμέχ. Το πρωί της Πέμπτης πήγε στο Ντακάρ της Σενεγάλης για να συνεχίσει τις συνομιλίες με τον εκλεγέντα Μπάροου.

«Είμαι λιγότερο απαισιόδοξος» είπε χαρακτηριστικά ο Αμπντέλ Αζίζ φτάνοντας στο Ντακάρ. Στις συνομιλίες συμμετέχει και ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ.

Την ίδια στιγμή, η Σενεγάλη -η οποία περιβάλλει την Γκάμπια- έχει τεθεί επικεφαλής των χωρών της ECOWAS (Οικονομική Κοινότητα Δυτικοαφρικανικών Κρατών) που πιέζουν για άμεση επίλυση της κρίσης, απειλώντας με στρατιωτική επέμβαση για απομάκρυνση του Τζαμέχ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις Σενεγάλης, Νιγηρίας και Γκάνα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και έχουν κινητοποιήσει μονάδες για επέμβαση.

Η αεροπορία της Νιγηρίας έχει συγκεντρώσει μαχητικά, ελικόπτερα και 200 στρατιώτες στο Ντακάρ, η Γκάνα έχει αποστείλει επίσης περίπου 200 στρατιώτες ενώ η Σενεγάλη έχει ήδη αναπτύξει βαριά οπλισμένους στρατιώτες στα σύνορα με την Γκάμπια.

Εκτός του ότι η κυβέρνηση του Τζαμέχ έχει περιπέσει ουσιαστικά σε διπλωματική απομόνωση, έχει αποδυναμωθεί και εσωτερικά τις τελευταίες εβδομάδες με κύμα αποχώρησης στελεχών. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Γκάμπια είναι αδύναμες -διαθέτουν συνολικά μεταξύ 800 και 1000 (στην καλύτερη περίπτωση) στρατιώτες. 

 

Πηγή: www.in.gr

Διαβάστε περισσότερα...
19
Ιαν

Στη Λευκωσία ο Παυλόπουλος

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία News Room

Στη Λευκωσία σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για το Κυπριακό

Στη Λευκωσία θα βρεθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό, μετά τη διάσκεψη της Γενεύης, που έγινε την περασμένη βδομάδα.


Ο κ. Παυλόπουλος φθάνει στις 11 το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για να παραστεί σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, στην οποία θα είναι ομιλητής και θα εγκαινιάσει, μαζί με τον κ.κ. Χρυσόστομο, έκθεση βυζαντινών εικόνων με θέμα «Κυπριακώ τω τρόπω». Σαν σήμερα, ο αείμνηστος Μακάριος εόρταζε τα ονομαστήριά του.


Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Έλληνα Προέδρου. Ο κ. Παυλόπουλος θα επιστρέψει στην Αθήνα, αργά το βράδυ.


Θυμίζουμε πως το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το βράδυ της Τετάρτης.
Η συνομιλία του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα στις εξελίξεις στο Κυπριακό.


Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα και προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.


Παράλληλα, σύμφωνα με ανάρτηση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη στο Twitter, υπήρξε και επικοινωνία, περίπου στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης, μεταξύ του προέδρου της Κύπρου και του Τζο Μπάιντεν.


Οι δύο άντρες, όπως ανέφερε το Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, συνομίλησαν για τα τεκταινόμενα στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα για τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο.

 

Πηγή: www.news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...