Εδώ που φοίτησαν η Μαρία Κάλλας και η Νάνα Μούσχουρη…

Είναι από τη δεκαετία του 1920. Βλέπετε τη νότια όψη του κτηρίου του Ελληνικού Ωδείου στην Αθήνα. Η θερινή σκηνή του πριν κτιστεί ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ.

 

Το Ελληνικό Ωδείο είναι μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1919 από τον συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη. Εδώ φοίτησαν, μεταξύ άλλων, η Μαρία Κάλλας και η Νάνα Μούσχουρη.

 

Για περίπου 50 χρόνια, το κτήριο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φειδίου 3 στην Αθήνα, δεν έχει λειτουργήσει και τελεί υπό εγκατάλειψη. Σήμερα, έχει σε μεγάλο μέρος καταστραφεί από επανειλημμένες πυρκαγιές, τη διαδικασία της κατάσβεσης, καθώς και από την έκθεσή του σε φυσικά φαινόμενα. Το περασμένο καλοκαίρι μέρος της στέγης του κτηρίου κατέρρευσε…


Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να δώσει και πάλι “ζωή” στα κτήρια του Ελληνικού Ωδείου. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) γνωμοδότησε θετικά επί της προμελέτης αποκατάστασης, αλλά και της μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών και των διατηρητέων στοιχείων του ιστορικού κτηρίου προκειμένου να διασωθεί.


Η αποκατάσταση του κτηρίου θα χρηματοδοτηθεί με 6.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

Πηγή: https://edwzeis.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ