Έκανε τα Ιμαλάια…Κολιάτσου-Παγκράτι. Απίστευτο ρεκόρ ορειβάτη

Ο έμπειρος οδηγός ορειβασίας από το Νεπάλ,Κάμι Ρίτα, έφθασε στην κορυφή του Έβερεστ για 30η (!) φορά, καταρρίπτοντας το δικό του σχετικό ρεκόρ αναρρίχησης στο υψηλότερο βουνό του κόσμου.


Οδηγός βουνού για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Κάμι Ρίτα ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.849 μέτρων, για πρώτη φορά το 1994 και συγκεκριμένα ως επικεφαλής μίας εμπορικής αποστολής. Έκτοτε, σχεδόν κάθε χρόνο ανεβαίνει στο υψηλότερο βουνό του πλανήτη, οδηγώντας αναρριχητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτήν την πρόκληση για διάφορους λόγους.


«Είμαι ευχαριστημένος με αυτό το ρεκόρ, αλλά τα ρεκόρ καταλήγουν να καταρρίπτονται», είπε ο Κάμι Ρίτα στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το 2023, ο Νεπαλέζος οδηγός ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ δύο φορές, ενώ στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι γι’ αυτόν είναι «απλώς η εργασία του» και πως «δεν είχε στόχο να κάνει ρεκόρ».


Σημειώνεται, ότι ο Ρίτα έχει κατακτήσει πολλές άλλες κορυφές, άνω των 8.000 μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του K2 στο Πακιστάν, του δεύτερου υψηλότερου βουνού στον κόσμο.


Το Νεπάλ έχει εκδώσει εφέτος 419 άδειες για την ανάβαση στο Έβερεστ και για την ανοιξιάτικη αναρριχητική περίοδο, που διαρκεί από τον Απρίλιο έως τις αρχές Ιουνίου. Ως εκ τούτου, περισσότερα από 800 άτομα αναμένεται να αντιμετωπίσουν το Έβερεστ κατά την διάρκεια της σεζόν.
 Οκτώ από τα δέκα ψηλότερα βουνά του πλανήτη βρίσκονται στο Νεπάλ, που υποδέχεται εκατοντάδες λάτρεις της περιπέτειας κάθε άνοιξη, όταν οι κλιματικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές.

 

Πηγή: https://edwzeis.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ