Επιστήμονες: Γιατί το γιαούρτι είναι η λύση για τα ενοχλητικά συμπτώματα που φέρνει η Άνοιξη...

Κάθε άνοιξη αντιμετωπίζετε προβλήματα με το αλλεργικό συνάχι, όπως φαγούρα στα μάτια και κρίσεις φτερνίσματος;


Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα προβιοτικά, τα φιλικά βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι, μπορούν να απαλύνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα από το αλλεργικό συνάχι.


Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι μπορεί να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των λευκών αιμοσφαιρίων –ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.


Οι επιστήμονες μελέτησαν 23 έρευνες γύρω από τα βακτήρια αυτά, σε ένα δείγμα πάνω από 1.900 ανθρώπων. Βρήκαν ότι σε 17 από αυτές, τα πειράματα που έγιναν έδειξαν ότι τα προβιοτικά πρόσφεραν σημαντικό κλινικό όφελος σε όσους υπέφεραν από συμπτώματα αλλεργικού συναχιού, συγκριτικά με εκείνους στους οποίους είχε χορηγηθεί εικονικό φάρμακο.


Η ομάδα των ερευνητών από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Vanderbilt στο Τενεσί αναφέρει ότι «η παρούσα μελέτη υποδηλώνει ότι τα προβιοτικά έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη σοβαρότητα της νόσου, τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα».



Όπως επισημαίνουν στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Forum of Allergy and Rhinology, διαπιστώθηκε ακόμη ότι «δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση των βακτηρίων».


Η αλλεργική ρινίτιδα προκαλείται από τις πρωτεΐνες γύρης, οι οποίες προκαλούν πρήξιμο και ερεθισμό της μύτης, των ματιών και του λαιμού.

 

πηγή: https://ftrwgein.blogspot.com/  

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ