Έρευνα επιστημόνων για κόκκινο κρέας,κοτόπουλο, ψάρι.Πότε αυξάνεται ο κίνδυνος για την υγεία σας

Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε συχνά κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας αντιμετωπίζουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και για πρόωρο θάνατο από διάφορες αιτίες.
Η νέα μελέτη επαναφέρει την κυρίαρχη άποψη ότι το κρέας αυξάνει μεν τους κινδύνους, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό. Όπως αναφέρει, η κατανάλωση δύο μερίδων κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα συνδέεται με αύξηση κατά 3% έως 7% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και αύξηση 3% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Όσον αφορά το κρέας των πουλερικών, η νέα μελέτη βρήκε μάλλον αντιφατικά πράγματα, αφενός ότι και αυτά αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, αλλά αφετέρου όχι τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου βρέθηκε κατά 4% αυξημένος για όσους τρώνε δύο μερίδες κοτόπουλου ή άλλων πουλερικών την εβδομάδα. Όμως τα στοιχεία κρίθηκαν ανεπαρκή για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, αν και, σύμφωνα με τους ερευνητές, ειδικά το τηγανητό κοτόπουλο δεν ενδείκνυται.
Από την άλλη, όπως διαβεβαίωσαν, τα ψάρια δεν επιφέρουν σίγουρα κανένα κίνδυνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νορίνα Άλεν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, αξιολόγησαν στοιχεία για σχεδόν 29.700 άτομα με μέση ηλικία 54 ετών σε βάθος έως τριών δεκαετιών, συσχετίζοντας τη διατροφή τους με την κατάσταση της υγείας τους.
«Αν και η αύξηση του κινδύνου είναι μικρή, έχει αξία να προσπαθήσει κανείς να μειώσει την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, από τη στιγμή, άλλωστε, που το κόκκινο κρέας έχει επίσης συνδεθεί με άλλα προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος», δήλωσε η δρ Άλεν.
Η μελέτη μας δείχνει ότι η σχέση ανάμεσα στην καρδιαγγειακή νόσο και στη θνησιμότητα και στο κόκκινο κρέας είναι βάσιμη». 

Πηγή: https://trofi30.blogspot.com/

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ