Έργο – σύμβολο για την 17η Νοεμβρίου 1973 κοσμεί τη Βουλή των Ελλήνων

Το έργο «17 Νοεμβρίου 1973», του διάσημου χαράκτη, Α. Τάσσου, είναι μία ξυλογραφία τοίχου που δημιουργήθηκε την περίοδο 1973-1975. Από το 2004 το έργο-σύμβολο ανήκει στην συλλογή έργων τέχνης της Βουλής. Βρίσκεται αναρτημένο σε μόνιμη θέση στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου, έξω από την αίθουσα της Γερουσίας.


Η κ. Ειρήνη Οράτη, Πρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος επισημαίνει ότι η ξυλογραφία τοίχου «17 Νοεμβρίου 1973», άρχισε να σχεδιάζεται τρεις μέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριου του 1975.  Πρόκειται για ένα τρίπτυχο  με νέους ανθρώπους που παρίστανται στην εκφορά μιας νεκρής κοπέλας, που κρατούν στα χέρια τους νέοι.


Με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών η Βουλή στήριξε ειδική έκδοση, συλλεκτική, για το έργο – σύμβολο «17 Νοεμβρίου 1973» του χαράκτη Α. Τάσσου για το Πολυτεχνείο, που επιμελήθηκε η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος.


Η έκδοση διανεμήθηκε σε όλους τους βουλευτές, ενώ αντίτυπο παραδόθηκε σήμερα και στον Πρύτανη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κ. Ιωάννη Χατζηγεωργίου.

 

Πηγή: https://edwzeis.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ