Για να μην ξεχνάμε…Το “Δένδρο των Ψυχών” που χάθηκαν στα Τέμπη.Ένα ξεχωριστό μνημείο

Στο πάρκο απέναντι από την Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στην Αθήνα θα τοποθετηθεί το γλυπτό μνημείο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών…


Το μνημείο, “Το Δέντρο των Ψυχών”, σχεδίασε η εικαστικός Μαρία Μανδάκη, και θα το κατασκευάσει ο σιδηρουργός Γιώργος Σαντεξής. Οι διαστάσεις του έργου είναι 4,00 m Χ 3,20 m, το εκτιμώμενο συνολικό ύψος 4,80 – 5,00 m και το εκτιμώμενο συνολικό βάρος 2 – 2,5 τόνους.


Το “Δένδρο των Ψυχών” συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα, με 57 πουλιά, ένα για κάθε συνάνθρωπό μας που χάθηκε άδικα στα Τέμπη.  Ο δήμος Αθηναίων με το μνημείο θέλει να τιμήσει τη μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο.


Η εικαστικός Μαρία Μανδάκη ανέφερε ότι δεκαεννέα ρίζες θα είναι πλεγμένες ανά τριάδες, οι οποίες θα καταλήγουν σε 57 κλαδιά πάνω στα οποία θα βρίσκονται τα 57 πουλιά που συμβολίζουν τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν. “Ένωσαν το πεπρωμένο τους σε μια κοινή πορεία, σε ένα κοινό ταξίδι, που είχε αρχή αλλά δεν είχε τέλος», τόνισε.


Η δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών εγκρίθηκε ύστερα από την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων.

 

Πηγή: https://edwzeis.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ