Τα πρώτα χιόνια..Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε πολλές πόλεις.Έρχεται νέα ψύχρα

Ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας και κινούνται γρήγορα ανατολικά-νοτιοανατολικά.Ήδη, σημειώθηκε χιονόπτωση στο Νυμφαίο Φλώρινας. Ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες έδειξε κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα καταγράφηκαν οι εξής θερμοκρασίες:
Βαρικό: -4,2°C
Βλάστη: -3,4°C
Γρεβενά: -1,9°C
Κομνηνά: -1,6°C
Πτολεμαΐδα: -1°C
Μεσόβουνο: -0,5°C
Άρδασσα: -0,3°C
Κοζάνη: 0°C
Ακόμα χαμηλότερα "έδειξε" ο υδράργυρος σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, όπως -για παράδειγμα- το καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo.gr.
Σήμερα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Πηγή: https://edwzeis1.blogspot.com/

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ