9 βότανα εντυπωσιάζουν τους επιστήμονες.Συνεχείς δοκιμές για την αντιμετώπιση καρκινικών κυττάρων

Συνεχείς μελέτες επιστημόνων έχουν καταδείξει ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Άλλωστε, τα περισσότερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα στη χημειοθεραπεία είναι συστατικά που έχουν εντοπιστεί και απομονωθεί από φυτά ή τα συνθετικά παράγωγά τους.
Ομάδα ερευνητών από το Ισραήλ μελέτησε εκχυλίσματα από τη ρίγανη, την τσουκνίδα και την αρτεμισία. Σε εργαστηριακές δοκιμές και τα τρία είχαν καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση καρκινικών κυττάρων.
Η δράση τους σχετιζόταν με την απόπτωση (τον μηχανισμό που αναγκάζει τα καρκινικά κύτταρα να αυτοκτονούν). Όσο μεγαλύτερη ήταν η δόση των βοτάνων, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ικανότητά τους να προκαλούν τον θάνατο στα καρκινικά κύτταρα. Η δράση τους στόχευε μόνο τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τα υγιή.
Τα μαγειρικά εκχυλίσματα βοτάνων από δυόσμο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μέντα και θυμάρι εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του εντέρου και του ορθού.

Το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός και η ρίγανη έδειξαν επίσης ότι σχετίζονται με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα.
Οι ερευνητές έχουν μελετήσει και αναγνωρίσει τα ενεργά συστατικά αυτών των βοτάνων. Ένα συγκεκριμένο φυτοθρεπτικό που ονομάζεται καρνοσόλη αναγνωρίστηκε και αξιολογήθηκε για τις ιδιότητές του ενάντια στη λευχαιμία, στον καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του δέρματος και του εντέρου, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.
Η καρνοσόλη είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και στοχεύει πολλές διαδρομές που σχετίζονται με τη φλεγμονή και τον καρκίνο. Επίσης, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα ορισμένων χημειοθεραπειών, όπου εμφανίζει επιλεκτική τοξικότητα απέναντι στα καρκινικά κύτταρα και όχι στα υγιή.

https://eftrogin30.blogspot.com/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ