Αποκάλυψη.Λαθροθηρία σε έναν από τους σημαντικότερους προστατευόμενους υγροτόπους της Ελλάδας

Η λαθροθηρία δεν σταματά στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς… Η οργανωμένη παρανομία φαίνεται ότι είναι βαθιά ριζωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους προστατευόμενους υγροτόπους της Ελλάδας. Ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν παύουν να ακούγονται πυροβολισμοί από τον Πρόκοπο και το έλος της Λάμιας, εξοντώνοντας τα προστατευόμενα υδρόβια πουλιά που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.
Όπως σημειώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, “δράστες οι γνωστοί-άγνωστοι διαφόρων κυκλωμάτων, οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από μια σειρά επεισοδίων όπως οι πυροβολισμοί εναντίον μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων που κατέγραφαν σκηνές παράνομου κυνηγιού ή την επίθεση και τον τραυματισμό μέλους της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ που κατέγραφε τρακτέρ να ισοπεδώνει την παραλιακή ζώνη της Καλογριάς”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι λαθροθήρες είναι “καλύτερα οργανωμένοι από ποτέ, με πλήρη εξοπλισμό και μηχανοκίνητα μέσα σε ξηρά και θάλασσα…”. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες, όταν στον Πρόκοπο βρίσκονταν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων μαζί με περίπολο του Δασαρχείου, είχαν λάβει όλα τα μέτρα ώστε τελικά να ξεφύγουν από κάθε πιθανή «παγίδα».
Είναι φανερό ότι η παρανομία δεν θα «σπάσει» αν δεν οργανωθούν συντονισμένες κρατικές επιχειρήσεις, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα για την κίνηση σε βάλτους και καλαμιώνες. Κάτι που προϋποθέτει συντονισμένη δράση μεταξύ Αστυνομίας και Δασικών Υπηρεσιών, με υπαλλήλους που να διαθέτουν ανακριτικά καθήκοντα.
Το Εθνικό Πάρκο πρέπει να “καθαρίσει” από την παρανομία και να μην είναι ο φετινός άλλος ένας χειμώνας εγκληματικότητας ενάντια στην άγρια ζωή.

Πηγή: https://edwzeis.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ