Έχετε παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο κρυώνετε όλο και περισσότερο;Υπάρχει εξήγηση

Πολλοί αναρρωτιόμαστε γιατί όσο μεγαλώνουμε κρυώνουμε όλο και περισσότερο; Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτό είναι αναμενόμενο… Είναι μία φυσιολογική εξέλιξη…

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι επιστήμονες εξηγούν:

Το δέρμα μας λεπταίνει καθώς γερνάμε, χάνει κάποια κύτταρα, αλλά επιπλέον, χάνει το λίπος. Το λίπος του δέρματός μας είναι σαν τη μόνωση του σπιτιού: Έχει σκοπό να μας κρατήσει ζεστούς. Καθώς χάνουμε μέρος από αυτό το σώμα μας χάνει την ικανότητα να παραμένει τόσο ζεστό όσο ήταν παλιά. Αυτή η απώλεια λίπους συμβαίνει ιδιαίτερα στα πόδια και τα χέρια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Έτσι, μπορεί να παρατηρήσουμε ότι νιώθουμε πως τα συγκεκριμένα μέλη του σώματος, είναι πιο κρύα από το υπόλοιπο σώμα μας.

Επίσης τείνουμε να χάνουμε 3% έως 8% των μυών κάθε δεκαετία ξεκινώντας από την ηλικία των 30 ετών. Έτσι, μέχρι την ηλικία των 65 ετών, πολλά άτομα έχουν χάσει το 10% ή περισσότερο της μυϊκής τους μάζας και μέχρι την ηλικία των 80 ετών έχουν χάσει το 30%, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τη δύναμη, αλλά και το πόσο ζεστοί είμαστε. Ο μυϊκός ιστός χρησιμοποιεί περισσότερο οξυγόνο και δημιουργεί τη θερμότητα που μας κρατά ζεστούς, εξηγούν.

Όμως, και άτομα με διαβήτη, κακή κυκλοφορία ή καρδιακή ανεπάρκεια, για παράδειγμα, μπορεί να νιώθουν ότι κρυώνουν, όπως και τα άτομα με υποθυρεοειδισμό ή αναιμία.

 

Και βέβαια ένας τρόπος να νιώθουμε πιο ζεστοί, γενικά, είναι να επιβραδύνουμε έναν από μεγάλους «ενόχους» του κρύου που αισθανόμαστε – την απώλεια μυϊκής μάζας. Και αυτό θα γίνει με την άσκηση. Άρα να πηγαίνουμε μια βόλτα, να κάνουμε ποδήλατο ή μερικές απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης, αντί να καθόμαστε στην καρέκλα ή τον καναπέ.

 

Πηγή: https://edwzeis.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ