Εντυπωσιακό…Tο σπίτι του κορυφαίου ποιητή μας σε ζωγραφιά…

Στη νέα έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”, η καλλιτέχνης Λήδα Κοντογιαννοπούλου αποτυπώνει ζωγραφικά τα σπίτια τριών κορυφαίων της τέχνης του 20ού αιώνα, του Παναγιώτη Τέτση, της Ναταλίας Μελά, του Γιώργου Σεφέρη.


Στην έκθεση, από 22/09/2021 έως 08/01/2022, πρωταγωνιστεί το σπίτι του Σεφέρη, η θρυλική «Άγρας 20». Με κέντρο αναφοράς τα έργα αυτά, το Μουσείο Μπενάκη αποτίει φόρο τιμής στον Ποιητή, οργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τα πενήντα χρόνια από το θάνατο του (1971 – 2021).


Ο Γιώργος Σεφέρης είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ. Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές και εκ των δύο μοναδικών Ελλήνων βραβευμένων με Νόμπελ Λογοτεχνίας, μαζί με τον Οδυσσέα Ελύτη.

 

Μπορεί να είναι εικαστικό 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

 

Έργα από τη Συλλογή Νάσου και Άντας Μιχελή, αναδημοσιεύονται από το Μουσείο Μπενάκη.

 

Πηγή: https://edwzeis.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ