Επιχείρηση "Ελευθερία": Τον Ιούνιο αρχίζει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Σημαντικά νέα για όσους περιμένουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να πάρουν και πάλι τη ζωή τους στα χέρια τους.

 

Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα αρχίσει από τον Ιούνιο. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. 

 

«Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες», σημείωσε ο Θανάσης Κοντογεώργης.

 

Επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα. Από την Παρασκευή, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας.

 

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας, στις 26 Μαρτίου, για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.

 

Ο Θανάσης Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο.

 

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν, είπε ότι θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

 

Πηγή: http://www.akous.gr/

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ