Επιστήμονες:μόνο 10 γραμμάρια την ημέρα αρκούν για να μην...χάσετε το μυαλό σας

Νέα έρευνα επιστημόνων αποκαλύπτει ότι σημαντικότατη βελτίωση, της τάξεως του 60%, στην εγκεφαλική λειτουργία
μπορεί να φέρει η κατανάλωση μίας χούφτας ξηρών καρπών την ημέρα...
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας εξέτασαν την επίδραση που είχαν οι ξηροί καρποί σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών και κατέληξαν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 10 γραμμαρίων την ημέρα (περίπου 2 κουτ. γλυκού) συνδέεται με τη βελτίωση της σκέψης, της συλλογιστικής και της μνήμης.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι η ίδια ποσότητα ξηρών καρπών μπορεί να βελτιώσει κατά 60% την εγκεφαλική λειτουργία των ηλικιωμένων, σε σχέση με όσους δεν τους εντάσσουν στη διατροφή τους καθημερινά.
Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί σε έρευνα σχετικά με την υγεία και τη διατροφή στην Κίνα, σε διάστημα 22 ετών και βρήκαν ότι 17% των συμμετεχόντων έτρωγαν ξηρούς καρπούς και κυρίως φιστίκια.

Τα φιστίκια θεωρούνται ότι έχουν εξαιρετική αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να μειώσει τη γνωστική παρακμή.
Η επικεφαλής της έρευνα Dr Ming Li σημείωσε ότι οι ξηροί καρποί είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικές πηγές καλών λιπαρών, πρωτεϊνών και φυτικών ινών και μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη και να βελτιώσουν τη γνωστική υγεία. «Και ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τη νευροεκφυλιστική νόσο, η διατροφή μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στους ηλικιωμένους».

Πηγή: https://eftrogin11.blogspot.com/

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ