Έτρωγαν σοκολάτα και είδαν "θεαματική βελτίωση στην πίεσή τους".
Υπάρχει τεράστιο δείγμα επιστημονικού ενδιαφέροντος στο πώς η μαύρη σοκολάτα επηρεάζει την ευζωία μας. Σειρά επιστημονικών μελετών επισημαίνουν τα οφέλη στην υγεία μας. Μάλιστα, η σοκολάτα με 90% κακάο έχει τη δυνατότερη επίδραση στην υγεία μας.
Ερευνητές από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Κόιμπρα της Πορτογαλίας, με επικεφαλής τον Δρα Τέλμο Περέιρα, πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι η σοκολάτα υγείας είναι πλουσιότερη σε ισχυρά αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή.
Τα φλαβονοειδή έχουν συνδεθεί με μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη, ρύθμιση του βάρους και με τη γρήγορη επούλωση των πληγών.
Για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές έβαλαν 30 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18-27 ετών, να φάνε 20 γραμμάρια σοκολάτας για 1 μήνα.
Οι μισοί συμμετέχοντες έφαγαν σοκολάτα με 55% κακάο, ενώ οι υπόλοιποι με 90%. Μετρήθηκαν οι παλμοί της καρδιάς και η αρτηριακή ακαμψία, 30 μέρες πριν το πείραμα και 2 μέρες αφότου τελείωσε. Τους ζητήθηκε να μην καταναλώσουν άλλες φλαβονοειδείς τροφές, όπως τα μούρα, το τσάι ή το κρασί. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες είδαν θεαματική βελτίωση στην πίεσή τους αλλά η επίδραση ήταν πιο αξιόλογη στο γκρουπ με το 90% κακάο.
Αυτό το γκρουπ είχε επίσης πιο υγιή ποσοστά παλμών αλλά δεν υπήρξε αλλαγή στη δομή της καρδιάς. Ίσως επειδή η μελέτη διήρκεσε μόνο 30 ημέρες.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα στηρίξουν την κατανάλωση σοκολάτας σαν προληπτικό μέσο για τη βελτίωση της υγείας.
Οι μελλοντικές έρευνες θα πρέπει να εξετάσουν πώς αλληλεπιδρά με την υπόλοιπη διατροφή μας και πώς επηρεάζει το ευ ζην.
πηγή: https://ftrogin.blogspot.com/
