Μια ψηφιακή βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Εκτός από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο πρότζεκτ του υπουργείου Πολιτισμού με μότο «Μένουμε σπίτι αλλά πάμε ψηφιακή βόλτα στα μουσεία», βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Ένα ψηφιακό «ταξίδι» λοιπόν σε παλαιολιθικές θέσεις, ελληνιστικές πόλεις και οικισμούς και μια γνωριμία με τον δημόσιο βίο και την καθημερινή ζωή των αρχαίων Θεσπρωτών.

Στην ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας (http://www.igoumenitsamuseum.gr/, ενότητα Εκπαίδευση/Εκπαιδευτικές Προτάσεις ή εναλλακτικά πατήστε εδώ) έχουν αναρτηθεί  ήδη δύο εκπαιδευτικές εφαρμογές-προτάσεις. Η μία αφορά την καθημερινή ζωή στη Θεσπρωτία το 300 π.Χ., με τους επισκέπτες να μαθαίνουν για τα επαγγέλματα της περιόδου, για το πώς ήταν τα σπίτια των Θεσπρωτών, για το πώς οι Θεσπρωτοί ντύνονταν και καλλωπίζονταν.

Η δεύτερη εφαρμογή έχει τίτλο «Μια μέρα στην αρχαία Γιτάνη». Η Γιτάνη είχε αποτελέσει τη δεύτερη έδρα του Κοινού των Θεσπρωτών μετά την Ελέα. Καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 167 π.Χ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθούν κι άλλες αναρτήσεις που αφορούν τη διαδικτυακή περιήγηση στις συλλογές του μουσείου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:typos-i.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ