Το πουλί που αν δεν τρώει ανά 10 λεπτά θα πεθάνει

Όσοι θεωρείτε πως τρώτε αρκετά, μάλλον δεν ξέρετε πόσο μπορεί να φάει μέσα σε μια μέρα ένα μικρό κολίμπρι. Ναι, τα μικροσκοπικά πουλιά που μπορούν να πετούν και με την... όπισθεν.

Κάποιοι λένε πως το αντίστοιχο για έναν άνθρωπο είναι ένα ολόκληρο ψυγείο. Ή 300 χάμπουργκερ. Τρώνε σαν μην υπάρχει αύριο δηλαδή. Ο μεταβολισμός τους είναι τέτοιος ώστε τα αναγκάζει να ψάχνουν για τροφή κάθε 10 με 15 λεπτά. Τα φτερά τους κάνουν τουλάχιστον 50 κινήσεις το λεπτό και οι καρδιές τους χτυπούν τουλάχιστον 500 φορές το λεπτό.

 

Photo by Bryan Hanson on Unsplash

Έτσι είναι μονίμως σε ανάγκη για ενέργεια. Και ο μόνος τρόπος είναι να την βρουν από την τροφή. Μπορούν να φάνε 48 φορές μέσα σε ένα 8ωρο. Ενώ αν δεν βρουν τροφή για λίγες ώρες, δεν αντέχουν και μπορεί να πεθάνουν. Τρέφονται κυρίως με μύγες και νέκταρ από λουλούδια.

Τα κολίμπρια λοιπόν ζουν ένα μαρτύριο, αφού πρέπει να καταναλώσουν το 50% του βάρους τους σε ζάχαρη κάθε μέρα. Πρέπει να βρίσκουν τροφή 5-6 φορές την ώρα. Κάτι που αν δεν κάνουν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Ας μην παραπονιόμαστε εμείς λοιπόν, έτσι;

 

 

 

 

πηγή: e-daily.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Now Playing
GALAXY 92
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ